Aku rázový utahovák s ½″ upínacím prvkem od společnosti FLEX

Nízké vibrace a robustní konstrukce

Steinheim, prosinec 2022 – Vzhledem k vysoké poptávce uvádí společnost FLEX-Elektrowerkzeuge GmbH od ledna 2023 na trh dva nové aku rázové utahováky IW ½″ 950 18.0-EC a IW ½″ 750 18.0-EC. Oba aku šroubováky pracují díky oddělené hlavě nástroje s extrémně nízkými vibracemi, a proto jsou šetrné k uživateli a zároveň chrání akumulátory. Další výhodou je robustní konstrukce. Pro masivní hliníkové pouzdro modelu IW ½″ 750 18.0-EC už byla podána žádost o udělení patentu.

IW ½″ 950 18.0-EC je výkonný nástroj s točivým momentem až 950 newtonmetrů a rychlostí až 2450 úderů za minutu, který je určen pro širokou škálu aplikací – například u zrezivělých nebo zatuhlých šroubových spojů. Díky variabilní volbě otáček a počtu úderů mohou uživatelé zvládnout všechny požadavky s odpovídajícím výkonem. Přepínač pro změnu směru otáčení umožňuje snadné přepínání. Zesílené hliníkové pouzdro s nejvyšší tloušťkou stěny ve své třídě chrání i při nejnáročnějších pracovních aplikacích. K hřídeli je připevněn obvodový gumový nárazník, který chrání akupack před poškozením při odložení. Konstrukce a výbava výkonného aku rázového utahováku jsou vhodné pro použití v automobilovém průmyslu, u zemědělských strojů, ocelových konstrukcí, v zámečnictví, u kovových konstrukcí a ve výrobě zařízení, stejně jako při stavbě lešení či hal a v tesařství.

Rázový mechanismus a motor v hliníkovém pouzdře

Aku rázový utahovák IW ½″ 750 18.0-EC je rovněž vybaven oddělenou hlavou nástroje pro snížení vibrací. Výkonný rázový mechanismus umožňuje uvolnit zaseklé nebo zrezivělé šroubové spoje i v extrémních podmínkách. Zařízení je dokonale přizpůsobeno pro použití v automobilovém průmyslu, například pro výměnu kol v motorových vozidel. IW ½″ 750 18.0-EC je také optimálně vybaven pro upevňovací práce v kovových, halových a dřevěných konstrukcích. Masivní hliníková hlava zajišťuje maximální odolnost proti nárazu a dlouhou životnost. Rázový mechanismus a motor jsou umístěny v robustním krytu z hliníkového tlakového odlitku. Díky tomu je IW ½″ 750 18.0-EC extrémně necitlivý na nárazy a další škodlivé vlivy při každodenním používání na staveništi a v dílně.